2015-06-09 – Wijkbezoek wethouder Merijn Snoek

By 15 september 2015 2015 No Comments

Wethouder Merijn Snoek was dinsdagmiddag 9 juni 2015 op bezoek in onze wijk. Samen met twee leden van onze wijkraad en twee ambtenaren van de gemeente Haarlem werd er te voet en op de fiets een kijkje in onze wijk genomen. We begonnen op de Orionbrug, Merijn gaf meteen te kennen dat hij liever wat specifieke dingen van/over onze wijk wilde weten. Bijvoorbeeld waarom het zo fijn is om er te wonen en om wat voor mensen het gaat. Al pratend verplaatsten we ons naar het Rijklof van Goensplein. We kwamen met elkaar tot de conclusie dat het wilde bloemenveldje naast de speeltuin dit jaar niet het gewenste effect leek op te gaan leveren in vergelijking met vorig jaar. Hoe de invulling van het perkje er volgend jaar moet uit komen te zien, daar zal de wijkraad zich te zijner tijd over buigen. Er moet toch een betere oplossing van dit stukje grond te bedenken zijn.

Wilde bloemenperkje Rijklof van Goensplein

Wilde bloemenperkje Rijklof van Goensplein

Vanaf het Rijklof van Goensplein vervolgden wij onze weg over het pad langs het spoor naar het voormalige KPN gebouw, een gebouw dat vragen opwerpt. Vroeger was daar een telefooncentrale gehuisvest, maar sinds de ontwikkeling op het gebied van telefonie, vroegen wij ons af of er nog bedrijvigheid was. Bovendien wint de buitenkant van het gebouw geen schoonheidsprijs. Hierna bekeken wij de situatie in het Stuyvesanttunneltje.

Het was een prettig bezoek dat nog een vervolg kreeg, want toen Merijn hoorde dat er die zaterdag daarop een buurtbarbecue zou zijn, noteerde hij dat en voegde er aan toe dat hij die dag wel op de kinderen moest passen. Maar hij kwam en zijn kinderen amuseerden zich prima. Merijn ging tussen de bewoners zitten en dronk ook een glaasje mee.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem