Stichting Stadsgarage 2021-01-28: Sprankelende resultaten, City deal en winnaar Stadsgarage bokaal!

By 28 januari 2021 2021 No Comments

Sprankelende resultaten EU-programma, winnaar                                                                            lees deze nieuwsbrief online.

Stadsgarage Bokaal en updates over de City Deal.

 

Beste impact maker,

Hopelijk gaat het goed met je en kijk je terug op een bijzonder jaar. Wij sloten 2020 trots af met een prachtige beoordeling van de Europese commissie van het vierjarige SPARK-project. Het resultaat: 75 ondernemers verder geholpen met hun onderneming.

Vol vertrouwen kijken we dan ook – als ondertekenaar van de City Deal Impact Ondernemen – uit naar de activiteiten in 2021. Zoals naar het Actieprogramma Impact Ondernemen met het Kennemer Inkoop Platform en het Live Online Learning (LOL) trainingsprogramma voor impact ondernemers. En waarvan één van die ondernemers – Tim Broersen – de felbegeerde Stadsgarage Bokaal 2021 heeft gewonnen met zijn onderneming HiWork. Tim, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Als ambassadeurs van de energietransitie ook graag aandacht voor de aanstaande klimaatmars op 14 maart. Want ondanks de pandemie, gaat de opwarming van de aarde gewoon door. “De klimaatcrisis zou net zoveel aandacht moeten krijgen als de coronacrisis.” zei Marjan Minnesma (Urgenda) dan ook in een artikel met een groene bank. Voor vrijwilligersorganisaties en coöperaties die actief zijn op dit thema, gaat de landelijk campagne Zet’m op 60 van start. En op 16 februari is er een online actie-sessie over projectlocaties voor regionale energiecoöperaties ten behoeve van lokaal eigendom en burgerparticipatie.

Kortom ook in 2021 blijven wij samenwerken aan een betere stad. Wij helpen jouw organisatie met betekenisvol ondernemen en verbinden verschillende partijen aan elkaar zodat je van elkaar kunt leren. Zo maken we samen maatschappelijke impact. Op een impactvol 2021!

– André Brasser en Baud Schoenmaeckers, oprichters Stichting Stadsgarage
De werkplaats voor betekenisvol ondernemerschap in Haarlem en Zuid-Kennemerland


 

SPARK Interreg – Complimenten uit Europa

De Stichting Stadsgarage heeft een prachtige beoordeling ontvangen van de Europese commissie op het SPARK project – An Innovation Roadmap for Social Enterprises (2016-2020).
Gedurende vier jaar is er met Belgische en Engelse partners gewerkt aan het sneller laten groeien van sociale ondernemingen. Met als doelstelling meer duurzame innovatieve ideeën met positieve effecten te ontwikkelen en zo te zorgen voor snellere groei. Oftewel: de ondernemer helpen zijn/haar positieve impact te vergroten en beter te ondernemen in termen van omzet, marketing, Human Resources (HR), afzetmarkt, nieuwe producten of processen. In de loop van het programma hebben we 75 ondernemers daarbij geholpen.
In het eindverslag gaf twee derde van de deelnemers gaf aan dankzij het programma hun aanbod aan diensten en producten te hebben uitgebreid en hun maatschappelijke impact vergroot. Meer dan de helft heeft dankzij het programma de kwaliteit van hun product- en dienstverlening verbeterd en hun omzet vergroot.
SPARK was een EU gefinancierd Interreg2Seas programma. Onze Belgische partners zijn de Sociale Innovatiefabriek en de Punt. De Engelse partners zijn de County of Sussex en University of Brighton die tevens lead partner is. Bedankt voor de samenwerking, de bijdrage aan én van deze ondernemers.
SPARK heeft de weg gebaand voor het Actieprogramma Impact Ondernemen in Haarlem, een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage. Waaronder het recent gelanceerde Kennemer Inkoop Platform de Action Learning Sets voor impact ondernemers vanuit het Live Online Learning (LOL) programma.

City Deal Impact Ondernemen
Stichting Stadsgarage is één van de ondertekenaars van de landelijke City Deal Impact Ondernemen. We zijn één van de zes intermediaire organisaties rond Social Enterprise NL en zijn mede-ondertekenaar met de gemeente Haarlem vanuit het Actieprogramma. Doel van de City Deal is om regelgeving, netwerkvorming met ‘impact second bedrijven’ en financiering te verbeteren. Lees hier meer.

Actie-sessie Empower Regionale Energie Participatie – mogelijke locaties in de regio
Op 16 februari organiseert de Stichting Stadsgarage i.s.m. Stichting Kennemer Kracht, Coöperatie Kennemer Kracht en de regiogemeenten een actie-sessie “Empower – Regionale Energie Participatie”. Het is van groot belang dat energiecoöperaties tijdig op de hoogte zijn van mogelijke locaties in de regio. Daarom delen wij in deze actie-sessie het overzicht van mogelijke projectlocaties in de regio, alsmede daken van gemeentelijk vastgoed in Haarlem. Het programma is samengesteld op basis van de gesprekken met de partners en op basis van de uitkomsten van de poll die vorig jaar is gehouden. Bekijk het voorlopige programma en doe mee met deze actie-sessie, zo kunnen we de regionale duurzame energie participatie samen vormgeven!

Winnaar Stadsgarage Bokaal: Innovatiefste ondernemer 2021
Op de (online) nieuwjaarsborrel op vrijdag 15 januari j.l. is de Stadsgarage impact ondernemer bokaal 2021 uitgereikt. Een initiatief van studenten van de Hogeschool Leiden, die hun werkzaamheden voor de Stadsgarage op deze speciale wijze afronden. Winnaar van 2021 is lokale impact ondernemer Tim Broersen van HiWork. HiWork is het recruitment platform dat nieuwkomers zelf in staat stelt om een keuze te maken welke baan het beste past en de kracht van nieuwkomers inzet. Tim is al meerdere jaren werkzaam in de sociale sector. Hij zoekt de samenwerking op en optimaliseert de huidige systemen en processen. Er wordt o.a. gewerkt met de principes van The Lean Start-up methodologie i.c.m. Growth hacking. Tim heeft met HiWork gewonnen omdat de Stadsgarage jury unaniem onder de indruk was van de recente innovatie stappen. Tim is heel blij te zijn met de ‘Innovatiefste #impact maker’ bokaal. “Het geeft me een extra stimulans om passend werk te vinden voor nieuwkomers.” Doe ook mee volgend jaar en breng jouw impact onderneming in de spotlights van de Stadsgarage en partners in de stad!

Uit het veld

Doe mee aan het Ondernemerspanel van gemeente Haarlem
Wil je je mening geven over allerlei onderwerpen die te maken hebben met ondernemen in Haarlem? Doe dan mee aan het Ondernemerspanel van gemeente Haarlem. Je kan je aanmelden via deze link of ga naar www.haarlem.nl/aanmelden-ondernemerspanel/

Zet’m op 60 – Win €2.500 voor jouw Energiecoöperatie
Tip je buurtgenoten voor een leuke besparing. Als zij hun cv-ketel op 60 graden zetten, stoten ze niet alleen minder C02 uit, maar besparen ze ook tot wel 60 euro per jaar op de (aard)gasrekening! Een mooie kans! Meld je aan en download de communicatiematerialen die je kunt gebruiken tijdens de actie, zie: www.zetmop60.nl/downloads/

Tip een collega impact ondernemer!
Wil je collega impact ondernemer ook niets missen over workshops, coaching en actualiteiten over impact ondernemen in Haarlem en Zuid-Kennemerland? De Stadsgarage is de plek waar je interessante updates over impact ondernemen tegenkomt. Stuur dan deze link door voor het inschrijven op onze nieuwsbrief.

Wil je ook met ons samenwerken voor een betere stad en regio?
We helpen je graag verder.

 

https://www.facebook.com/stichtingstadsgarage/

https://www.linkedin.com/company/stichting-stadsgarage/

info@stichtingstadsgarage.nl

https://www.stichtingstadsgarage.nl/

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem