HD 2021-03-17: Wijk De Krim – Automobilist ramt twee voertuigen tijdens politieachtervolging in Haarlem; man, vrouw en twee kinderen vluchten te voet

By 17 maart 2021 2021 No Comments

Automobilist ramt twee voertuigen tijdens politieachtervolging in Haarlem; man, vrouw en twee kinderen vluchten te voet

© Foto’s: Michel van Bergen
© Foto’s: Michel van Bergen

 

1/7

 

HAARLEM

Een automobilist heeft woensdagmiddag twee voertuigen geraakt op de Delftlaan (N208) in Haarlem nadat hij op de vlucht was geslagen voor de politie. Nadat de bestuurder zich met zijn BMW had klemgereden, gingen hij en de andere inzittenden – een vrouw en twee kinderen – er te voet vandoor.

De twee voertuigen stonden omstreeks 15.00 uur voor een rood stoplicht te wachten op de N208 ter hoogte van de Orionweg toen de bestuurder van de BMW in volle vaart tussen de auto’s doorschoot. Hij reed vervolgens rechtsaf – door rood – richting het Mendelcollege en sloeg het Pieter Bothlaantje in dat bestemd is voor voetgangers.

De bestuurder reed zich uiteindelijk klem ter hoogte van het tunneltje naar Bloemendaal. De inzittenden gingen er vervolgens te voet vandoor. Na een zoekactie werden de man, vrouw en twee kinderen gevonden en meegenomen.

Het is nog onduidelijk waarom de politie achter de BMW aanzat. Het kenteken zou door het systeem van automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) zijn herkend. Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven, drukte die het gaspedaal in.

De beschadigde auto’s bij het stoplicht zijn door een berger weggesleept. De inzittenden van de aangereden voertuigen kwamen met de schrik vrij.

© Foto: Michel van Bergen

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem