Gem. Haarlem 2015-10-19: Afmeervoorzieningen en vervangen beschoeiing de Delft

Geachte heer/mevrouw,

Sinds 2011 is de gemeente Haarlem bezig om in de stad alle afmeervoorzieningen voor boten te vervangen, zodat overal in de stad deze voorzieningen gelijk zijn. Tevens breidt de gemeente het aantal afmeervoorzieningen uit door wateren opnieuw in te delen of extra voorzieningen te plaatsen.

Afmeervoorzieningen L. van Deijsellaan
Het water van de Delft langs de L. van Deijsellaan biedt de mogelijkheid om het aantal ligplaatsen uit te breiden met 15 stuks. Om de locaties van de nieuwe afmeervoorzieningen te bepalen is gekeken naar de begroeiing langs de waterkant en eventuele zichtlijnen. In de bijlage vind u een tekening met de nieuwe indeling.
Een nieuw te plaatsen afmeervoorziening zal gelijk zijn aan de reeds bestaande afmeervoorzieningen en kan alleen afwijken in lengte.

Vervangen beschoeiing
Een beschoeiing is een constructie, vaak van hout, die een oever of waterkant beschermt tegen afkalven, golfkrachten en andere invloeden die de stabiliteit van de waterkant in gevaar brengen. De beschoeiing van de Delft tussen de Stuyvesantbrug en de Orionbrug is aan vervanging toe. Deze zal in combinatie met het plaatsen van de afmeervoorzieningen worden vervangen.

Oude afmeervoorzieningen weg halen
Heeft u een eigen voorziening geplaatst en bent u van mening dat uw afmeervoorziening nog een financiële restwaarde heeft, vragen wij u deze voor 1 november te verwijderen.

Uitvoering
Twee weken voor de start van de uitvoering ontvang u van de uitvoerende partij Volker Infra Haarlem een brief met detailinformatie over de uitvoering.

Informatie
Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief dan kunt u contact opnemen met de havenmeester Guus Josee  op telefoonnummer 023-5310904.

Met vriendelijke groet,

Rens Blommaert
Domeinmanager

 

image001

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem