HAARLEM.nieuws.nl 2021-09-14: Twee berovingen in Haarlem; slachtoffer geslagen en bedreigd met mes

By 14 september 2021 2021 No Comments

Haarlem – In de Haarlemse wijk de Krim hebben maandagmiddag twee berovingen plaatsgevonden. Rond 16:30 uur is de politie gealarmeerd. De daders hebben een van de slachtoffers geslagen en bedreigd met een mes. Via Burgernet is een opsporingsbericht verspreid.

(bron en foto’s: Nieuwsfoto.nl)

In eerste instantie is een mogelijke verdachte aangehouden bij de Albert Heijn aan het Soendaplein. Vrijwel direct bleek dat dit niet een van de daders was, waarna hij is heengezonden.

De politie heeft opgeroepen uit te kijken naar 2 getinte jongens met zwarte kleding. Agenten zagen verdachten bij het fietserstunneltje aan de Rijklof van Goensplein. Bij het aanroepen schoten zij de bosjes in, klommen over het hek en renden over het spoor. Agenten die aan de Bloemendaalse zijde stonden, schoten te hulp aan de Haarlemse zijde, waardoor de verdachten konden vluchten.

Meerdere eenheden hebben in de omgeving gezocht. Ook een politiehelikopter heeft nog vanuit de lucht meegezocht naar de daders. Ondanks de inzet, zij de twee verdachten niet meer aangetroffen.

Een speurhond is ter plaatse gekomen. De hond heeft in de bosjes aan het Rijklof van Goensplein de tas van een van de slachtoffers aangetroffen.

Afgelopen donderdag heeft ook een beroving plaatsgevonden bij het fietstunneltje. Toen is een verdachte aangehouden.  

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem