HD 2022-07-16: Nederland slaat toe in finale Honkbalweek

By 16 juli 2022 2022 No Comments

Nederland slaat toe in finale Honkbalweek

Na vier puntloze innings brak John Polonius het duel in de vijfde slagbeurt open. Met al twee man uit sloeg hij een tweehonkslag. Delano Selassa volgde met een infieldhit waarna Roger Bernadina dacht zijn tweede homerun van het toernooi te slaan. De bal eindigde echter vlak onder de rand tegen de muur op zo’n 115 meter afstand. Polonius en Selassa scoorden wel terwijl Bernadina op het tweede honk kwam. Het ging daarna los voor Nederland want na vier wijd voor Wladimir Balentien volgden Juremi Profar en Denzel Richardson met hits waardoor het 5-0 werd.

Martis

Verdedigend heerste Shairon Martis op de Nederlandse heuvel. In de zesde slagbeurt moest hij wel een punt toestaan aan Curaçao nadat hij schijn maakte met een loper op het derde honk. Verder liet hij het niet komen waardoor Nederland voor de vijfde keer in dertig edities de Honkbalweek won. Eerder lukte dat in 2004, 2006, 2010 en 2016. Drie keer werd Cuba in de eindstrijd verslagen en eenmaal Japan. Dit keer was de zege op Curaçao, dat eerder in de week met 8-6 had gewonnen van Oranje, voldoende voor succes.

De derde plaats ging naar Team USA dat Japan, dat alle poulewedstrijden had gewonnen, met 5-1 wist te verslaan.

Er waren ook individuele prijzen voor Nederlandse spelers. Zo werd Juremi Profar uitgeroepen tot beste slagman van het toernooi met een gemiddelde van 0.471. Ook de beste werper van het toernooi kwam van de Nederlandse ploeg. Die eer viel Lars Huijer ten deel. Hij kreeg in twaalf gegooide innings slechts een verdiend punt tegen en stapte twee keer als winnend werper van de heuvel. Tot meest waardevolle speler van het toernooi werd Roger Bernadina uitgeroepen.

Voor Team Kingdom of the Netherlands staat dit kalenderjaar geen volgend toernooi op het programma. Het plan is wel om in november met een hele ruime selectie een week te trainen op Curaçao. Dit met oog op de World Baseball Classic die in maart 2023 gehouden wordt. Voor het prestigieuze toernooi, waar ook spelers uit de Major League mee doen, zal Nederland afreizen naar Taiwan waar zij hun poulefase afwerken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem