Persbericht Hart voor Duurzaamheid 2021-06-18: Ondertekening MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland | Woensdag 30 juni 2021

Ondertekening MuziekAkkoord
Zuid-Kennemerland

 Woensdag 30 juni wordt van 10.30 tot 11.30 uur in het Patronaat in Haarlem het MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland ondertekend door allerlei organisaties uit de regio: schoolbesturen, culturele instellingen, muziekscholen, muziekverenigingen, gemeentes, de pabo, het conservatorium en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het akkoord maakt deel uit van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van Stichting Méér Muziek in de Klas en is vanuit een samenwerking met De Wereldmuziekschool en Hart ontstaan.

De bijeenkomst wordt omlijst door liveoptredens. Tussendoor worden korte interviews gehouden met een wethouder, schoolbestuurder, schooldirecteur en de kinderburgemeester van Haarlem. Als speciale gast treedt flamenco gitarist Elvin Meyer (leerling van de Mgr. Huibersschool) op. Hij speelde onlangs ook voor koningin Máxima. Ter afsluiting wordt het MuziekAkkoord ondertekend.

Alle partijen die het MuziekAkkoord ondertekenen spreken de intentie uit om vanuit hun eigen rol goed muziekonderwijs voor alle leerlingen in Zuid-Kennemerland mogelijk te maken met ingang van schooljaar 2023-2024. Het is de eerste belangrijke stap. Daarna gaat het echte werk beginnen en worden de ambities uit het MuziekAkkoord met elkaar in concrete acties omgezet.

De deelnemende organisaties gunnen ieder kind het plezier en de ontspanning die muziek kan bieden. Muziek stimuleert ook taal, rekenen, sociale vaardigheden, creativiteit en het ontdekken van je talenten, samenwerken en het leren luisteren naar elkaar.

Ook het MuziekAkkoord ondertekenen?

Ga naar: www.hart-haarlem.nl/mmidk-doe-mee

Over Méér Muziek in de Klas

www.meermuziekindeklas.nl

Noot voor de redactie

Pers is van harte welkom om de bijeenkomst op woensdag 30 juni van 10.30 tot 11.30 in het Patronaat bij te wonen. In verband met de richtlijnen van het RIVM is het totaal aantal aanwezigen beperkt. Meld je daarom vooraf aan via het online formulier of door contact op te nemen met Anneke Heijne.

 Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab

aheijne@hart-haarlem.nl | T 023 – 553 0417

 

https://www.hart-haarlem.nl/

Kleine Houtweg 18 | 2012 CH Haarlem

Wij hebben Hart voor Duurzaamheid,

houd correspondentie digitaal

 

20210618 Ondertekening MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem